Silkeborgcom's Blog


Smukke bjerge med fantastisk udsigt over Silkeborg Søerne
29/03/2012, 14:44
Filed under: Attraktioner, Silkeborg

Der er ikke så mange der ved det. Men der findes en udsigt over Silkeborg Søerne, der er mindst ligeså smuk, som den du kan opleve fra Himmelbjerget. Og naturen her er helt unik.

De 2 bjerge Sindbjerg og Stoubjerg ligger ved Sejs nord for Silkeborg Søerne. Området på og omkring bjergene er fredet, og naturen her bliver omhyggeligt plejet. Så det er et af de få steder, hvor lyngen lov til at gro, ligesom på de store jyske hedestrækninger i gamle dage.

Godt nok er bjergene ikke helt så høje som de 147 m., som Himmelbjerget måler – de er henholdsvis 103 og 99 m. – men til gengæld så får man virkelig en klar oplevelse af at klatre op ad et bjerg her. For hvor man kan køre næsten op til toppen af Himmelbjerget, så må du her selv pænt klatre op til toppene. Heldigvis er der gode stier derop, og der er mulighed for at standse op undervejs og holde et lille hvil. Så ”bjergbestigere” i alle aldre kan være med.

Og når du så har kæmpet dig helt op til toppen, så venter belønningen i form af en pragtfuld udsigt, hvor du kan se hele rækken af søer fra Silkeborg og ud til Himmelbjerget.

Sindbjerg og Stoubjerg har fået deres særprægede navne fra henholdsvis det nordiske ord ”sinder”, der betyder slagger (som man får, når man laver trækul), og ”stue” – som måske stammer fra en idé om at bjerget kan have været bolig for underjordiske væsner – eller måske ”stub”, som i træstubbe, der har været brugt til at lave trækul af.

Området blev fredet i 1919. På toppen af Sindbjerg står en mindesten for den daværende ejer af området, der i sin tid stod bag fredningen.

Området omkring Sindbjerg og Stoubjerg optræder faktisk i en berømt dansk film. Skuespilleren Allan Olsen fik i 1977 sit gennembrud i filmen ”Mig & Charlie”, der er baseret på en bog af Silkeborg-forfatteren Bent Rasmussen. Bogen – og filmen – foregår på Silkeborg-egnen, og i en central scene, hvor Charlie (Allan Olsen) for første gang møde sin senere gode ven Steffen (Kim Jensen), forsøger Charlie at hugge Steffens knallert. Han kan dog ikke få den startet, og Charlie smider knallerten fra sig, mens han spæner af sted og råber højt og inderligt: ”BONDERØV”. Scenen er filmet lige ved foden af Sindbjerg og Stoubjerg, der på den måde har fået en varig plads i dansk spillefilmshistorie.

Reklamer

Skriv en kommentar so far
Skriv en kommentarSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s%d bloggers like this: