Silkeborgcom's Blog


Riverboat – Danmarks hyggeligste og fredeligste festival
22/06/2011, 14:35
Filed under: Silkeborg

Der er jazz over hele byen i 5 dag, når årets udgave af Riverboat Jazz Festival løber af stablen i Silkeborg d. 22-26. juni.

Festivalen, der årligt trækker 30-40.000 mennesker til Silkeborg, er usædvanlig i og med, at næsten al musik er gratis. Bortset fra nogle enkelte kirkekoncerter og de traditionsrige sejladser med Hjejlebådene, med musik ombord under festivalen, så kan alle frit nyde jazz-tonerne, der lyder over alt i byen: I teltene, der står på 3 centrale torve og pladser og på spillesteder og caféer.

Hele festivalen bæres oppe af en hel hær af frivillige medarbejdere, der sørger for alt, lige fra opbygning af scener, transport af musikere, ølsalg og alt muligt andet under festivalen. Flere hundrede mennesker piller på den måde et par dage eller måske en hel uge ud af kalenderen, bare for at få lov til at knokle løs for festivalen – uden at få en krone for det. Men de får så til gengæld det, som alle vi andre også får rigeligt del i: Nemlig en herlig stemning, med hygge, kølige drikke og masser af musik.

Og i det hele taget er karakteristisk for festivalen, at den altid forløber stille og rolig – selv om der ind i mellem danses, så sveden springer. Det typiske jazz-publikum er nemlig fredelige folk, der selv om de får en tår over tørsten ikke lader sig rive med og begår uoverlagte ting – højest lader de sig lokke ud på dansegulvet til en svingom. Det gør også Riverboat til en god oplevelse for hele familien.

Du kan se hele programmet for årets festival her: http://riverboat.dk/program/

Reklamer

Skriv en kommentar so far
Skriv en kommentarSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s%d bloggers like this: