Silkeborgcom's Blog


Silkeborg-egnen – rig på smagsoplevelser
21/10/2010, 09:47
Filed under: Silkeborg

Silkeborg-egnen er rig på oplevelser – også smags-oplevelser.

Oplev f.eks. naturen og bliv klogere på, hvor det du spiser kommer fra. Eller kig inden for hos Tollundmanden og find ud af, hvad man spiste i Jernalderen. Eller tag familien med på en anderledes skattejagt med sunde fødevarer og gps.

Bed & Breakfast med lokale produkter
Pension Holm Mølle har til huse i en gammel møllegård i naturskønne omgivelser ved Alling Å og Lemming Å lidt nord for Silkeborg.
Her kan du tage på bed & breakfast-ophold og smage på nogle af egnens specialiteter som Hinges økologiske oste, Hanegals økologiske pølser, syltetøj fra Sorring Bær og naturligvis hjemmebagte økologiske rugbrød og de kendte boller – alt sammen et lille stykke væk fra hverdagen.
Eller kig forbi til en kop kaffe med en friskbagt vaffel med syltetøj og flødeskum. Men husk at forudbestille.
Kig også forbi Pension Holm Mølles Grundlovsmarked den 5. juni kl. 10 – 16 og se nærmere på de lokale kunsthåndværkeres og fødevareproducenters produkter.

Fang selv din aftensmad
Med de mange søer, åer og bække er Silkeborgegnen et sandt paradis for lystfiskere. Her kan du fange skaller, laks eller få en ørred på krogen.

Mad på Tollundmandens tid
Tollundmanden levede i starten af Jernalderen, der strakte sig fra omkring år 500 før Kristus indtil år 800 efter Kristus.
Det sidste måltid Tollundmanden spiste bestod af en grød lavet af byg, rug og havre. På den tid blev der også blandet frø fra hør og ukrudtsfrø fra hyrdetaske, vejbred og flere andre arter i den grød, man spiste.
Besøg Tollundmanden på Silkeborg Museum. Her kan du lære mere om Jernalderen, og hvad man levede af dengang.

Fiskens Dag
Fiskens Dag afholdes den 2. weekend i september kl. 10-14 på Søndertorv i Silkeborg.
På Fiskens Dag inviterer fiskebranchen til oplevelser for Familien Danmark, d.v.s. for både børn og voksne. Tanken er, at man gennem forskellige aktiviteter skal opleve fiskens vej fra fangst til middagsbordet. Fiskefartøjer, frysehuse, fiskeindustrien, fiskefarme, fiskehandlere. Alle interesserede inviteres “ombord” og “indenfor”.
Samtidig bliver der lejlighed til at smage på fisk på forskellige måder.

Se hvor dyrene bor og hvor maden kommer fra – 3. søndag i september
Åbent Landbrug er en årlig tilbagevendende begivenhed.
Her står landmænd over hele Danmark klar til at give både børn og voksne en oplevelse på landet. Kom og se hvor dyrene bor, spørg ind til, hvad de laver, og hvad de spiser. Og bliv klogere på, hvilken del af dyret du selv spiser.

Skattejagt med sunde fødevarer
Med ’Sund familieferie i det fri’ kan du komme på skattejagt efter fødevareoplevelser med geocaching. Det er en sport, hvor du ved hjælp af en gps finder gemte skatte efter deres koordinater.
Tag familien med ud i naturen og find skatte, blandt andet
rundt hos områdets fødevareproducenter og  –forretninger.

SmagSilkeborg Høstmarked – 22. oktober 2010
SmagSilkeborg afholder sit fjerde høstmarked den 22. oktober 2010 kl. 11.00 – 17.00 på Torvet i Silkeborg.
Her vil lokale fødevareproducenter og produktudbydere præsentere deres specialiteter. Blandt produkterne vil være øl, vin, saft, fisk, kød, fjerkræ, ost, marmelade, honning, brød, kager, is, frugt og grønt samt wellness-produkter.
Kom til høstmarked, hvor du kan se, dufte, røre og smage på området med alle sanser.

Læs mere om SmagSilkeborg: www.smagsilkeborg.dk

Advertisements

Skriv en kommentar so far
Skriv en kommentar



Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s



%d bloggers like this: