Silkeborgcom's Blog


Ny udfordrende mountainbike-rute ved Silkeborg
20/10/2010, 10:47
Filed under: Attraktioner, Silkeborg

En af landets mest udfordrende mountainbike-ruter er nu en realitet i Silkeborg Nordskov.

MTB-ruten er etableret i et projektsamarbejde mellem Skov- og Naturstyrelsen Søhøjlandet, DGI Midtjylland, Silkeborg I.F. Cykling, Silkeborg-Motion-Tri-klub, Silkeborg Cykel Ring Motion og Sejs Svejbæk Idrætsforening.

Ruten er 15-20 km lang og er helt overvejende anlagt i skovbunden som et singletrack. Her er udfordringer til alle! Ruten er etableret med en forholdsvis let blå rute, som kan udvides med passager, der er mere krævende og udfordrende for den øvede mountainbikerytter. Disse partier er markeret med henholdsvis røde og sorte pile.

Søhøjlandet er kendt for sine mange bakker og sit kuperede terræn og netop Nordskoven rummer de perfekte muligheder for at tilrettelægge den optimale MTB-rute.

Projektet er støttet af Miljøministeriet gennem puljen ”Bedre muligheder for friluftsliv”, og selve MTB-ruten er lavet med frivillig arbejdskraft leveret af projektets samarbejdsparter. Ansvaret for den videre tilpasning og fortsatte vedligeholdelse ligger også hos disse foreninger i et tæt samarbejde med SNS Søhøjlandet.

Hos Skov- og Naturstyrelsen håber man, at ruten er så spændende og tiltrækkende, at mountainbikerytterne vil foretrække at køre her og dermed mindske presset på andre stier og veje i Silkeborgskovene.

Mountainbike-ruten har 2 officielle startsteder og den er ensrettet. Startstederne ligger ved De små Fisk i Sejs og ved Skydebanen på Århusvej nord i skoven. Her er der gode parkeringsforhold, og der vil blive opsat informationstavler og foldere, som beskriver ruten, naturen i Nordskoven og de deltagende foreninger.

Som noget helt nyt er der  udlagt et ca. 10 ha stort træningsområde, hvor mountainbikerytterne må cykle overalt og dermed kan skabe egne ruter og udfordringer. I 2011 er det planen at etablere et begynderområde uden krævende op- og nedkørsler, men med masser af sving, snævre passager og skiftende underlag.

Reklamer

Skriv en kommentar so far
Skriv en kommentarSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s%d bloggers like this: